Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

GDPR i video nadzor na radnom mjestu

8.11.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pravna osnova za korištenje videonadzora u kontekstu radnih odnosa pronalazi se u Zakonu o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18, dalje u tekstu: ZZR) u članku 43. kojim se dozvoljava upotreba različitih uređaja za nadzor na radnom mjestu, uključujući videonadzor, ako se takvi uređaji koriste radi kontrole ulaska i izlaska iz radnih prostorija, odnosno smanjenja izloženosti radnika riziku od pljačke, provale, nasilja, krađe i sličnih pojava na radu ili u vezi s radom.

 Video nadzor može se postaviti jedino u svrhu koja je nužna i opravdana za zaštitu osoba i imovine, ako ne prevladavaju interesi ispitanika koji su u suprotnosti s obradom podataka putem video nadzora. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) je propisano da se podaci, odnosno videozapisi mogu čuvati najviše 6 mjeseci od prikupljanja, što znači da je potrebno podatke izbrisati nakon proteka 6 mjeseci ili nakon kraćeg vremena, ukoliko voditelj obrade (primjerice, poduzeće ili obrt) tako definiraju u svojim internim aktima. Naravno, snimke se mogu i dulje čuvati, ukoliko se vodi sudski proces i potrebne su u svrhu provođenja dokaznog postupka.

 Pristup videozapisima mogu imati samo osobe koje je voditelj obrade ovlastio i ne smije se dogoditi da netko treći ima uvid u takve podatke. U ovom kontekstu potrebno je naglasiti da sustav video nadzora mora imati uspostavljen automatizirani zapis za evidentiranje

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: